Център за лечение на болката

Център за лечение на болката

Център за лечение на болката

Преодоляването на болката е възможно в специализирания “Център за лечение на болката” на ORANGE MEDICAL

БОЛКАТА е неприятно сетивно преживяване, причинено от нараняване или заболяване. Когато почувстваме болка, сензорните рецептори в кожата или органите ни изпращат съобщение чрез нервни влакна до гръбначния мозък и мозъчния ствол и след това – до главния мозък, където неприятното усещане се регистрира, информацията се обработва и болката се усеща.

Тя може да бъде от тъпа и постоянно появяваща до остро пробождаща. Може да се локализира в една част на тялото или да е дифузна – болка, разпространена по цялото тяло.

Най- често болката е:

  • остра – нормална реакция на нараняване или медицинско състояние; започва внезапно и обикновено е краткотрайна.
  • хронична – продължава след времето, нужно за излекуване, обикновено повече от 3 месеца.

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕТЕ!

В случаите, когато нараняването отшуми или е проведено лечение, болката спира. Но при някои хора тя продължава дълго след проведеното лечение и възстановителния период. Тогава вече наблюдаваме хроничен болков синдром.

Хроничната болка продължава повече от три месеца. Тя може да се усеща през цялото време или на моменти. Може да се появи навсякъде в тялото ви. Продължителността й е физически и психически стресираща и този постоянен дискомфорт може да доведе до раздразнимост, депресия, тревожност и да пречи на ежедневните Ви дейности. Това от своя страна води до проблеми със съня, което допълнително може да влоши състоянието на болковия синдром, както и цялостното Ви общо състояние.

Лекарствата не са решение!

В много случаи страдащите от хронична болка в опит да я контролират, злоупотребяват с нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС). С времето това води до други оплаквания, като гастрити, гастроезофагеална рефлуксна болест, язвена болест и др.

Победата над болката е възможна!

Хроничната болка е омагьосан кръг, от който не може да се излезе, ако не бъде потърсен правилният специалист!

Завеждащ “Центъра за лечение на болката“ е д-р Лилия Иванова, специалист анестезиолог с над 20 години медицински опит и научни познания в областта на лечението на хронична болка от всякакъв произход.

Центърът за лечение на болката е специализиран за лечение на:

  • Болки в ставите (тазобедрена, колянна и раменна)
  • Болки в гърба или врата
  • Фибромиалгия (заболяване, при което се изпитват мускулни, ставни болки)
  • Неврогенна болка – от увреждане на нервите или други части на нервната система
  • Следоперативна болка

Д-р Иванова прилага модерни и доказани методи за решаване на сложни медицински казуси, свързани с хронична болка.

Част от услугите, които центърът предлага, са:

  • криоаблация на периферни и спинални нерви – замразяване на нервите, което временно спира функционирането им и премахва усещането за болка, без да се уврежда нервната структура – болката отшумява от 6 месеца до 2 години
  • диагностични и терапевтични блокове на периферни нерви
  • плазмотерапия (ПРП терапия) – инжектиране на изолирани от кръвта на пациента тромбоцити, богати на растежни фактори. Резултатът е намаляване на болката и бързо възстановяване на мускулите, връзките, костите, хрущялите и други части на тялото

Специалисти