Хирургично отделение

Хирургично отделение

Болница по хирургия

Хирургичното ни отделение е мястото, където прецизността на опитния хирург, подкрепена от изключителен операционен екип, се сливат в едно, за да осигурят най-добрата грижа за нашите пациенти.
Отделението разполага с три операционни зали, оборудвани със съвременна техника за стационарни, еднодневни миниинвазивни операции, включително лапароскопски и ендоскопски процедури.

В отделението се извършват диагностично-лечебна дейност, фокусирана върху заболявания на коремната стена и органите в коремната кухина, перианалното пространство, репродуктивната система, пикочо-половата система и др.

Част от дейностите в отделението:

  • Лапароскопски операции при хернии на предната коремна стена и хиатални хернии.
  • Лапароскопска холецистектомия – метод за лечение на жлъчнокаменната болест.
  • Лазерна проктология – бързо и безкръвно лазерно лечение на заболявания на аналното и перианалното пространство (кисти, фистули, абсцеси, хемороиди).
  • Бариатрична и метаболитна хирургия за лечение при затлъстяване и свързаните с него заболявания.
  • Ендоскопска урологична хирургия.
  • Конвенционални операции при заболявания на коремната стена и на органите в коремната кухина, в това число: заболявания на хранопровода, стомаха и дуоденума; панкреаса; черния дроб; репродуктивната система, пикочо-половата система; млечната жлеза – доброкачествени и злокачествени тумори; щитовидната и паращитовидните жлези; кожата и меките тъкани; лимфните възли, налагащи тяхното отстраняване.

Информация за клиничните пътеки, по които работи отделението вижте тук.

Запазете час

Свързани теми